Acasa
Ce e nou ?Groapa Ruginoasa – Muntii Apuseni
De Daniela in Locuri pe data de 15-01-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
Groapa Ruginoasa este una dintre cele mai speciale si diferite arii naturale protejate de lege din intreaga regiune a Transilvaniei. Acest obiectiv turistic este o ravena uriasa, cu rupturi ruginii care s-a format prin eroziunea torentiala si extrem de activa a depozitelor de cuartite, gresii si argile rosii. Aceasta rezervatie a naturii de tip geologic a fost inscrisa in cadrul Parcului Natural Apuseni. Este situata in partea de sud est a judetului Bihor... Continuare »
Maramures
De Daniela in Locuri pe data de 24-01-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
Maramuresul este o regiune geografica si etno-culturala care se afla pe teriorul tarii noastre cat si pe cel al Ucrainei. Aceasta este formata din Depresiunea Maramuresului aflata pe cursul superior al vaii Tisei si pe vessantii muntilor care o imprejmuiesc: Muntii Oasului, Gutai, Tibles si Rodnei. Prima atestare scrisa a Maramuresului dateaza inca din anul 1199, insa marturiile unor arheologi au scos la suprafata faptul ca aceste pamanturi sunt locuite i... Continuare »
Cascada Duruitoarea
De Daniela in Locuri pe data de 29-01-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
Cascada Duruitoarea se gaseste in Masivul Ceahlau si este un monument al naturii cu un regim de arie protejata de lege. Cascada Duruitoarea se formeaza pe Paraul Rupturii care izvoraste din golul alpin si se varsa in Valea Schitului si apoi in Lacul Bicaz. Aceasta minunata cascada are o cadere foarte impresionanta de apa de aproximtiv 25-30 de metri inaltime la fiecare cadere de apa. Se numara printre cele mai vizitate atractii turistice din Parcul Nation... Continuare »
Cheile Prahovei
De Alla in Locuri pe data de 24-02-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
Una dintre statiuni pentru relaxare si tratament este Cheia din jud. Prahova, o regasiti de-a lungul raului Teleajen si la poalele Muntilor Ciucas.In judetul Prahova Un loc pitoresc cu un aer foarte curat si bogat in raze ultraviolete si ionzare. Statiunea e destinata celor care sufera de astenie nervoasa, suprasolicitare intelectuala s fizica, amenii secundare, hipertiroitism, dereglari de crestere juvenila si nu numai care doresc sa se recreeze. In zona... Continuare »
Rosia Montana
De Daniela in Locuri pe data de 26-02-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
In tara nostra exista o comuna care sta pe o mina de aur, fiind considerata cea mai mare din intreaga Europa. Aici vorbim despre sute de tone de aur. Acest loc se numeste Rosia Montana si in acest articol ii puteti afla controversata poveste cae s-a discutat in ultima perioada din ce in de mai des. Rosia Montana este o localitate miniera din Muntii Apuseni, judetul Alba, Transilvania, Romania. Aceasta localitate este situata in Valea Rosiei care este stra... Continuare »
Cheile Turzii
De Daniela in Locuri pe data de 27-02-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
Cheile Turzii alcatuiesc o arie protejata de interes national si se intinde de-a lungul paraului Hasdate pe o lungime de 3.5 km, cu pereti inalti si abrupti, turnuri, contraforturi, platouri carstice si pesteri. Acestea s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de catre raul Hasdate. Aceasta arie protejata ofera tuturor care o viziteaza un peisaj carstic de o rara salbaticie: stanci inalte si abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, valcele pi... Continuare »
Pestera Bolii
De Daniela in Locuri pe data de 27-02-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
Aceasta pestera este situata in partea de nord a orasului Petrosani, la doar 6 kilometri de acesta, exact pe drumul care leaga Valea Jiului de Tara Hategului, in locul in care se unesc Muntii Retezatului cu cei ai Sebesului. Pestera Bolii este o strapungere naturala accesibila pe toata lungimea ei. Este una dinte putinele pesteri de acest fel din tara noastra. Numele acestei pesteri vine probabil de la familia Bolia care a avut inca din secolul XV-lea pro... Continuare »
Legenda Marii Egee
De Alla in Locuri pe data de 25-03-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
Tezeu, fiul Regelui Egeu, se hotarase sa plece la lupta impotriva minotaurilor din Knossos. Inainte de plecarea sa, isi roaga tatal in cazul in care va castiga, sa arboreze steagul alb, iar daca va muri sa arboreze pe cel negru pentru a fi putea vazut la departare de catre tatal sau rege. In general, steagul negru era arborat pe vas. Tezeu invinse pe minotaur in Knossos si reusind sa scape din labirinturile cetatii cu ajutorul unui fir de aur, daruit de f... Continuare »
Vama Veche
De BreeBlogger in Locuri pe data de 08-04-2014 / Ultimul commentariu acum 2 ani scris de Ady_Reek
Vama Veche este o localitate mica situata la doar cativa kilometri sud de 2 Mai si de ceva timp a devenit una dintre cele mai cautate de catre tineri datorita atmosferei de nonoconformism. Statiunea turistica se afla la doar cativa kilometri de Mangalia. Plaja este una relativ buna poate fi comparata cu cea din Costinesti. Plaja se intinde pe o distanta de 300 de metri, inregistrand o latime ce depaseste in unele portiuni 30-40 metri. Localitatea apartine... Continuare »
minute gratis in la orange
De alex26if in Diverse pe data de 11-12-2014 / Ultimul commentariu acum 3 ani scris de danamaite
salut! cei care aveti o cartela orange folositi codul *100*2*1*1*1# si primiti minute nationale gratis . bonusul maxim de 700 minute nationale si 300 nationale si internationale si 1000 mb trafic internet valabile 90 de zile este pt cei care au avut ultima oferta activata de cel putin 6 euro . restul nu primesc bonusul intreg . de exemplu la oferta de 5 euro primiti 50 minute nationale plus 50 mb internet . daca vreti sa va convingeti apelati *100# si cau... Continuare »
12345