Acasa
LocuriSpre Develiki, Halkidiki (Grecia)
De Alla in Locuri pe data de 07-07-2014 / 5 comentarii
Prima data cand am mers cu treaba, am zis ca vreau sa ajung si a doua cat si a treia oara. Este imposibil cand esti in acel loc desprins din Rai sa spui ca nu te mai reintorci, te contrazic, vei vrea si a mia oara sa mergi in plimbare intr-acolo ori sa-ti iei cu rezervare din timp pentru a te caza la Taverna-Ouzeria "Eleni"din Develiki la inceputul celui de-al treilea brat al peninsulei Halkidiki.Traseul l-am facut cu plecare din statiunea Psakoudia spre ... Continuare »
Fără masa sau cu all inclusive
De BreeBlogger in Locuri pe data de 25-06-2014 / 11 comentarii
Atunci când planificați concediul apare automat întrebarea ..ce tip de masa sa aleg ? Sunt turiști care doresc sa aibă libertatea de a alege unde sa manace în fiecare zi , dar sunt și turiști care nici nu vor sa auda de concediu dacă nu este all inclusive . Haideți sa analizăm avantajele și dezavantajele tipului de masa pe care îl alegi atunci când plecați în vacanța . Dacă sunteți în căutarea unui concediu în care sa decideti când sa mâncați, unde și la ... Continuare »
Ecuador si Insulele Galapagos
De AlexUnderADS in Locuri pe data de 10-05-2014 / 7 comentarii
Situat in zona ecuatoriala, in Nord-Vest-ul Americii de Sud, Ecuadorul se invecineaza cu Peru, Columbia si Oceanul Pacific. Ecuadorul este foarte cunoscut pentru Arhipelagul Insulelor Galapagos (facand parte din patrimoniul mondial UNESCO), situat la arpoximativ 1000 km distanta de partea continentala, in Oceanul Pacific. Colon Archipelago (Arhipelagul lui Columb), cum este denumit Arhipelagul Insulelor Galapagos, este constituit din 60 de insule dintre c... Continuare »
Traseul Ormylia - Arnea, Halkidiki (Grecia)
De Alla in Locuri pe data de 03-05-2014 / 3 comentarii
Pentru mine, intr-adevar a fost o excursie, pentru ceilalti din autocar erau cu gandul la meciul de fotbal care s-a sustinut in Arnea, Halkidiki, echipa de fotbal Ormylia urma sa aiba un meci cu echipa din Ierissos.   Ceea ce doream sa va transmit, daca sunteti veniti ca turisti prin zona Halkidiki ori ba chiar mai usor prin Psakoudia, asa ca va rez si Arnea printre obiectivele turistice. Pe langa traseul superb pe care ofera peninsula, sigur nu veti sp... Continuare »
Biserica Preasfanta Inima lui Isus din Ditrau
De Daniela in Locuri pe data de 02-05-2014 / 5 comentarii
Biserica Preasfanta Inima lui Isus din Ditrau mai est cunoscuta si sub numele de Catedrala Romano Catolica din Ditrau. Aceasta este una dintre cele doua biserici romano-catolice din Ditau, Harghita edificiu construit in stil neogotic intre anii 1908 si 1911. Biserica este un lacas de cult romano-catolic ridicat in localitatea Ditrau, din frumoasa regiune a judetului Harghita. Cei care au venit pana acum sa viziteze acest cul au ramas total impresionati de... Continuare »
Pestera Poarta lui Ionele
De Daniela in Locuri pe data de 30-04-2014 / 10 comentarii
Pestera Poarta lui Ionele a fost amenajata special pentru turism fiind totodata dotata cu lumini, cu scari si cu podele de metal. Toata lumea o poate vizita. Pestera se gaseste la o altitudine de 810 metri si are o lungim totala de 131 metri. Intrarea in aceasta pestera se face printr-un portal foarte impresionant inalt de peste 10 metri. Pestera Poarta lui Ionele este situata pe teritoriul comunei Garda de Sus, judetul Arges, in Muntii Bihorului. Langa a... Continuare »
Portul Constanta
De Daniela in Locuri pe data de 28-04-2014 / 6 comentarii
Portul Constanta este situata pe coasta vestica a Marii Negre si acopera o suprafata totala de 3.926 hectare. Acesta este unul dintre principalele centre de distributie care deservesc regiunea Europei Centrale si de Est, oferind o serie de avantaje, printre care cele mai importante sunt: port multifunctional cu facilitati moderne si adancimi ale apei in bazinul portuar suficiente pentru acostarea celor mai mari nave care trec prin Canalul Suez; acces di... Continuare »
Lacul Oasa
De Daniela in Locuri pe data de 26-04-2014 / 4 comentarii
Lacul Oasa este un lac de acumulare format pe raul Sebes. Acesta este localizat ca fiind la granita dintre judetul Alba si judetul Sibiu. Acest lac este situat la altitudinea de 1255 m, are o suprafata totala de 441 hectare si 136 mil. m3 de apa. Pe Raul Sebes s-au amenajat si alte trei lacuri de acumulare, si anume Tau, Obreja si Petresti. Este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul raului Sebes. Lacul s-a format in Defileul Oasa i... Continuare »
Bila alba-bila neagra in statiunea Psakoudia, Halkidiki (bratul Sithonia)
De Alla in Locuri pe data de 24-04-2014 / 11 comentarii
Statiunea Psakoudia, situata la 80 km de Salonic si 7 km de comuna Ormylia, suprafata ei in lung si-n lat este in jur de 4 km pe 2-3km cu o frumoasa plaja cu un nisip fin, acoperita de verdele crud al pinilor care se imbina perfect cu culoarea clara a turcoazului Marii Egee.  Daca tot vreti sa ajungeti in Psakoudia, din auzite de pe la cunoscuti care lucreaza in Hotel Philoxenia Bungallow sau de la turistii romani cu care am comunicat in anii trecuti, va ... Continuare »
Mini ghid al statiunii Vourvourou, Halkidiki, Grecia
De Alla in Locuri pe data de 24-04-2014 / 9 comentarii
In cazul in care o regiune ar putea oferi mare cu asemanarile unui lac, munti acoperiti cu paduri dese si 9 insule unice , vizibile de la plaja , ai mai ezita vacantele tale de vara? Vourvourou se afla la 10 km de Aghios Nikolaos (Sf. Nicolae) , la 120 km de Salonic, pe peninsula Sithonia va veti indragosti de imaginile pe care natura le ofera. La orice pas veti gasi camere pentru inchiriat in apropiere de plaja. Pe langa culoarea minunata a apei si peste... Continuare »