Acasa
Bancuri Mesaje Anunturi Intrebari Retete Articole Noutati Membrii
Ai uitat parola? Inscrie-te Conecteaza-te
Povesti

Comunitatea tatara din Cobadin
De cobadin in Povesti pe data de 24-11-2018 / 0 comentarii
Cobadin este o comună situată în partea central-sudică a judeţului Constanţa, în Podişul Cobadin, aflată la o distanţă de 38 km de Constanţa şi la 17 km de oraşul Medgidia. Tătarii (tatarlar) - au emigrat în trei valuri în Dobrogea. Chiar şi astăzi se face distincţie între cele trei subgrupuri de tătari, în special în funcţie de dialectul vorbit. Majoritatea vorbesc tătara crimeeană (kırım tili); cel de-al doilea grup ca mărime este al tătarilor ce vor... Continuare »
Povestea Satului Curcani din Comuna Cobadin judetul Constanta
De cobadin in Povesti pe data de 31-10-2018 / 0 comentarii
Curcani este un sat în comuna Cobadin din județul Constanța, Dobrogea, România. Se află în partea sudică a județului, în Podișul Cobadin. În trecut s-a numit Cherticpunar/Chertic-Punar (în turcă Kertikpınar). La recensământul din 2002 avea o populație de 19 locuitori. Odinioară animat de sute de suflete, satul Curcani e acum pustiu. Trei familii de tătari ţin în viaţă mica aşezare din judeţ. La vreo 30 de kilometri de Constanţa, din comuna Cobadin ajun... Continuare »
Monumentul Triumph de la Adamclisi
De cobadin in Povesti pe data de 26-10-2018 / 0 comentarii
Situat lângă satul Adamclisi, la 60 de km de Constanța, monumentul are o origine controversată, unii datându-l dinainte de era noastră , alții plasându-l în sec IV, în timpul domniei împăratului Constantin. Din cercetările recente s-a ajuns la concluzia ca monumentul a fost construit în jurul anului 109, cam în aceeași perioadă cu Columna lui Traian din Forumul de la Roma. Razboaiele daco-romane și victoria lui Traian urmată de cucerirea Daciei a fost ... Continuare »
Povestea Comunei Cobadin
De cobadin in Povesti pe data de 07-10-2018 / 0 comentarii
Cobadin (în trecut Kobadin, Cobadinu) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Constanța, Dobrogea, România. Cobadin este o comună în județul Constanța, Dobrogea, România, formată din satele Cobadin (reședința), Conacu, Curcani, Negrești și Viișoara. Se află în partea de central-sudică a județului, în Podișul Cobadin, la o distanță de 40 km de Constanța și la 25 km de orașul Medgidia. În perioada 1890-1892 localitatea a fost popul... Continuare »
Povestea satului Viisoara
De cobadin in Povesti pe data de 28-09-2018 / 0 comentarii
Viișoara este un sat aflat in Podișul Cobadinului ce apartine de Comuna Cobadin, situat la 42 km sud-vest de Municipiul Constanța. Caciamacul este denumirea veche (turcească) a satului, aceeași denumire fiind folosită în prezent pentru o vale din nord-vestul satului, unde localnicii pasc animalele. Populația satului este reprezentată de un mozaic etnic complex, caracteristică evidentă a zonei Dobrogea. Viișoara, un sat aparent obișnuit, dar cu o veche ... Continuare »
www.000webhost.com