Acasa

Scortisoara

Postat de Igoana in Sănătate pe data de 2014-10-24
Articole: 1
Comentarii: 329
Junior
Scortisoara este un condiment foarte cunoscut, are foarte multe utilizari atat in bucatarie cat si in afara ei.
Ceaiul de scortisoara:- are un efect antioxidant, antimicrobial, antiinflamator, anti-tumoral.Redice nivelul de lipid din sange . m ai ales in cazul bolnavilor de diabet.Creste puterea de memorare si concentrare, asa ca tine langa tine un baton de scortisoara si miroase-l din cand in cand.Ca sa incepi ziua m ai energic presara putina pudra in cafea.
In mod traditional este folosita drept calmant pentru tratarea dureriilor.
Alunga moliile:-rupe3-4 bete si amesteca-le cu jjumatate de cana de cuisoare, pune-le intrun saculet apoi in sifonier.
Scortisoara este de asemenea si prietena regimurilor.Te ajuta sa slabesti intrun mod pozitiv, dar reduce si riscurile aparitiei diabetului.Stimuleaza eliberarea insulinei , care nu se m ai depune pe artere.Reduce starile de oboseala si senzatia de foame.
Poate fi presarata in :cafea, ceai, bolul cu cereale. peste fructe..
Scortisoara trateaza tusea, crampele musculare-dureri cauzate de raceala si gripa. ​

 
Like Facebook
Share Facebook



Comentarii
shane-zack
Nou Venit
 Acum 3 Ani, 1 Saptamana, 2 Zile, 11 Ore, 14 Minute 
canj am vazut imaginea puteam sa jur ca e un cui :)))
 
bebeboss
Elite
 Acum 3 Ani, 3 Saptamani, 6 Zile, 8 Ore, 17 Minute 
si mie imi place scortisoara .... cam la orice fel de dulcuri. nu la toate ... dar cel mai mult la .. PLACINTA CU MERE...OREZ CU LAPTE ... .... si este si un afrodisiac foarte bun ...pentru cunoscatori .... !!!:hug:                                                                                                                                                                                                                         
 
enigmak
Nou Venit
 Acum 3 Ani, 1 Luna, 3 Saptamani, 1 Zi, 20 Ore, 57 Minute 
scortisoara intr-adevar este un condiment minune care are acele beneficii de sanatate ATENTIE: doar daca este din soiul CEYLON, ala mai sfaramicios !!! si nu cel ieftin: CASSIA. Pachetele ce se lauda cu acesasta denumire sunt mult mai scumpe, iar cele care nu au nimic inscriptionat sunt cele CASSIA, adica cele cunoscute de noi totii.. ;)
cassia in stanga ceylon dreapta:
http://1.bp.blogspot.com/-q8uV8C5kepo/UsgZT1ziAQI/AAAAAAAAFh8/kS2-tMtP0Xk/s640/cassiavsceylonpowdered.JPG
 
Alla
Elite
 Acum 3 Ani, 1 Luna, 3 Saptamani, 2 Zile, 7 Ore, 58 Minute 
O folosesc foarte des si nu numai la dulciuri, cat si la anumite mancaruri, precum la prepararea carnii tocate atunci cand doresc sa le pregatesc pentru spaghette sau la supa de linte greceasca numita Fakes . Cand si cand mai imi adaug scortisoara in ceai, asta stiind de mult ca e buna pentru slabit. Este una dintre arome pe care le ador.
 
Adauga un comentariu
Pentru a lasa un comentariu, creaza-ti un cont pe site
(sau logheaza-te in cont daca esti deja membru)