Acasa
SărbătoriCRACIUN FERICIT
De Kamyniky in Sărbători pe data de 25-12-2014 / 6 comentarii
Pentru ca astazi este cea mai frumoasa zi a anului, cel putin in opinia mea, am pregatit un mic filmulet cu aceasta ocazie pentru toti prietenii si cunoscutii deoarece nu am vrut sa trimit mereu aceleasi mesaje cu copy-paste. am vrut altceva anul acesta. Sper sa va placa Continuare »
Craciunul - Origini
De AlexUnderADS in Sărbători pe data de 08-07-2014 / 4 comentarii
Pentru multi oameni, sarbatorile de iarna sunt o ocazie de a petrece momente de bucurie si armonie impreuna cu familia si cu cei dragi. Pentru altii, acestea reprezinta un timp prielnic pentru a reflecta la nasterea lui Isus Cristos si la rolul sau de a salva oemenirea din pacat. Dar care este originea acestei sarbatori? Dupa aproximativ trei secole de la moartea lui Isus Cristos, oamenii au inceput sa-i celebreze naşterea in ziua de 25 decembrie. Dar Isu... Continuare »
Izvorul Tamaduirii
De Daniela in Sărbători pe data de 29-04-2014 / 2 comentarii
Izvorul Tamaduirii este un praznic inchiant Maicii Domnului. In fiecare an, in fiecare vineri dupa Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Izvorul Tamaduirii. Numele de Izvorul Tamaduirii aminteste de o serie de minuni savarsite la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului. Potrivit traditiei, Leon cel Mare cu putin timp inainte de a ajunge imparat se plimba intr-o padure din jurul Constantinopolului cand la un moment dat se intalneste cu un batran or... Continuare »
Sfantul Gheorghe
De Daniela in Sărbători pe data de 22-04-2014 / 8 comentarii
Sfantul Gheorghe este unul dintre cei mai importanti sfinti in calendarul crestin-ortodox. Aceasta srbatoare se sarbatoareste in fiecare an in ziua de 23 aprilie. Sfantul Mare Mucenic Gheorghe/George s-a nascut in Capadoccia, intr-o familie crestina si a trait in timpul imparatului Diocletian. mai multe date nu se stiu pentru ca nu exista nici un document al epocii care sa contina date despre date despre viata lor. Ceea ce se stie in zilele nostre despre ... Continuare »
Pastele - Invierea Domnului
De Daniela in Sărbători pe data de 17-04-2014 / 2 comentarii
Pastele este cea mai veche si cea mai importanta sarbatoare crestina din intreaga lume, fiind celebrata inca de pe vremea apostolica. Invierea Domnului - Sfintele Pasti este o sarbatoare inchinata invierii Mantuitorului Iisus Hristos din morti. Pastele crestin este trecerea de la moarte la viata vesnica. Numim aceasta sarbatoare "Pasti" dupa cuvantul grecesc care inseamna "trecere", fiindca aceasta este ziua in care Dumnezeu a inceput lumea, dintru nefiin... Continuare »
Duminica Floriilor
De Daniela in Sărbători pe data de 10-04-2014 / 2 comentarii
Duminica Floriilor este o sarbatoare crestina fata a avea o data exacta sarbatorita de fiecare data in ultima duminica dinaintea Pastelui. Aceasta sarbatoare comemoreaza un eveniment mentionat de cele patru evanghelii Ioan, Luca, Marcu si Matei: intrarea triumfala a Mantuitorului Iisus Hristos in Ierusalim. Multimea l-a recunoscut pe Mantuitor si l-au intampinat cu ramuri de finic si cantari de bucurie. Floriile mai sunt denumite de catre crestini, de ase... Continuare »
Dragobete 24 februarie
De Daniela in Sărbători pe data de 20-02-2014 / 4 comentarii
Dragobetele este una dintre sarbatori cu radacini slave de rit vechi care se sarbatoreste in anumite zone ale tarii pe 24 sau de 28 februarie, pe 3 sau pe 25 martie. Aceasta sarbatoare este considerata de multa lume asemanatoare ca Valentine's Day sau Ziua Indragostitilor, sarbatoarea iubirii si a dragostei. Dragobetele este o sarbatoarea cu o traditie relativ noua, avand o vechime de doar 170-180 de ani de la patrunderea ei in tara noastra si in traditii... Continuare »
Valentine`s Day vs Dragobete
De Nykol in Sărbători pe data de 15-02-2014 / 8 comentarii
Ma gandeam asa este normal ca noi romanii sa sarbatorim o sarbatoare care nu este a noastra? Toti vor sa fie cat mai in evidenta de Valentine`s Day , dar aceasta nu e o sarbatoare romaneasca... pana la urma suntem americani sau romani?  Noi avem Dragobetele 24 februarie  ...ziua indragostitilor la romani asta ar trebui sa fie zi de sarbatoare pentru intragostiti din Romania ! Nu sunt contra celor care sarbatoresc ambele zile sau doar una sau poate niciuna... Continuare »
Ziua Indragostitilor 14 februarie
De Daniela in Sărbători pe data de 12-02-2014 / 11 comentarii
De ceva  timp Ziua Indragostitilor a fost adoptata si in tara noastra. Cei mai multi indragostiti sunt fericiti ca au o zi numai a lor, in care sa-si arate iubirea si afectiunea fata de persoana iubita. Chiar daca mai exista voci care spun ca aceasta zi nu este specifica tarii noastre, se pare ca aceasta prinde radacini tot mai puternice in fiecare an. Aceasta zi il comemoreaza pe Sf. Dwynwen, sfantul patron al indrăgostitilor galezi. Din cate stiu eu, in... Continuare »
24 ianuarie - Unirea Principatelor Romane
De Daniela in Sărbători pe data de 24-01-2014 / 5 comentarii
Unirea Tarii Romanesti cunoscuta si sub numele de Marea Unire a avut loc la jumatatea secolului XIX-lea si reprezinta unirea celor doua zone romanesti Moldova si Tara Romaneasca. Aceasta reprezinta actul politic care sta la baza Romaniei moderne si a formarii natiunii romane. Imprejurarile istorice nu au permis unirea concomitenta a celor trei tari romanesti - Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania.  Se pare ca statul natioanal s-a format incetul cu inc... Continuare »
12345