Acasa
Bancuri Mesaje Anunturi Intrebari Retete Articole Noutati Membrii
Ai uitat parola? Inscrie-te Conecteaza-te
Stiinta

Noaptea Perseidelor
De cobadin in Stiinta pe data de 11-08-2018 / 0 comentarii
Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an, va avea, în 2018, punctul maxim de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti. În această perioadă, curentul de meteori Perseide este foarte activ, iar momentul de activitate maximă va fi de duminică seară, începând cu ora 22.00, până luni. Acest moment de activitate maximă va fi foarte uşor de observat anul... Continuare »
Lac cu apa pe Marte
De cobadin in Stiinta pe data de 26-07-2018 / 0 comentarii
Un lac subteran imens a fost descoperit în premieră pe Marte, lucru care creşte posibilitatea existenţei vieţii extraterestre, au declarat cercetătorii. Aflat sub stratul de gheaţă marţian, lacul are aproximativ 20 de kilometri lăţime. Cercetătorii italieni susţin că este cea mai vastă întindere de apă descoperită pe Planeta Roşie.  „Este rezultatul excepţional al faptului că apa de pe Marte există şi furnizează condiţiile pentru dezvoltarea vieţii”, a... Continuare »
Super Eclipsa din iulie
De cobadin in Stiinta pe data de 20-07-2018 / 0 comentarii
In noaptea de 27 spre 28 iulie 2018 va avea loc fenomenul astronomic unic Luna plina si Eclipsa de luna ce va dura o ora si 43 de minute - afirma atronomul Bruce McClure. Conform Tech Times, va dura aproximativ patru ore pana cand va trece de umbra Pamantului. Astfel, eclipsa din iulie va fi cu 40 de minute mai lunga decat Superluna albastra sangerie ce a avut loc in ianuarie 2018. McClure estimeaza ca eclipsa totala de Luna va cuprinde eclipse partia... Continuare »
www.000webhost.com