Acasa
Bancuri Mesaje Anunturi Intrebari Retete Articole Noutati Membrii
Ai uitat parola? Inscrie-te Conecteaza-te
Ultimele retete postate

Fursecuri fragede ”Sarutarile Maicutelor”
De cobadin in Fursecuri pe data de 18-11-2018 / 0 comentarii / 4 vizualizari
Ingrediente aluat: 200 gr. făină 100 gr. unt cu 82% grăsime 3 gălbenușuri 1 praf de sare 1 plic de zahăr vanilat 1 lingură cu vârf de smântână fermentată foarte grasă (35%, dacă e posibil) în plus, făină pentru presărat planul de lucru Ingrediente umplutura: 3 albușuri 1 praf de sare 100 de grame de zahăr 200 de grame de nucă măcinată (eu am pus 70 de grame de nucă și 130 de grame de alune, pur și simplu rămăsesem fără nuci) coajă rasă (... Continuare »
Placinta cu dovleac
Ingrediente: 450 de grame de faina alba de grau 1 ou 1 lingurita de otet 1 lingurita de sare 150 de grame de unt 60 de ml. de ulei de floarea soarelui 1 dovleac placintar de 1,2 – 1,5 kg. 120 de grame de zahar (umplutura se indulceste dupa gust, eu am folosit zahar brun, se poate pune la fel de bine zahar alb) 2 lingurite de scortisoara pudra 1/4 lingurita nucsoara (optional) zeama de la 1/2 de lamaie 1/4 de lingurita de cu... Continuare »
Crema de zahar ars
De cobadin in Deserturi de casa pe data de 18-11-2018 / 0 comentarii / 5 vizualizari
Ingrediente: 1 litru de lapte integral (minimum 3,5% grăsime) 8 ouă 1 praf de sare 150 de grame de zahăr 1 păstaie de vanilie sau 1-2 linguri de extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat 200 de grame de zahăr tos Mod de preparare: Se pune laptele pe foc, să se înfierbânte, într-o cratiță cu fundul mai gros. În cazul ăn care aveți păstaie de vanilie, aceasta de crestează pe lungime și se infuzează în lapte, pentru a-l aroma. Ouăle întreg... Continuare »
Ciorba de pui a la grec
De cobadin in Supe, Ciorbe pe data de 17-11-2018 / 0 comentarii / 5 vizualizari
Ingrediente:     1 pui de 1-1,5 kg.     1 ceapa mare     2-3 morcovi (in functie de marime)     2-3 fire de pastarnac     telina, de marimea unui ou marisor     2 foi de dafin     1/2 de cana de orez (125 ml.)     zeama de la 1-2 lamai (dupa cat de acru va place)     3-4 galbenusuri (eu am pus 3)     150-200 de ml. de smantana     cate 1/2 de legatura de marar si patrunjel verde     sare si piper Mod de preparare: ... Continuare »
Tort de morcovi
De cobadin in Prajituri si torturi pe data de 15-11-2018 / 0 comentarii / 4 vizualizari
Ingrediente: 350 gr faina alba 1 plic praf de copt 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu 2 lingurite rase scortisoara macinata 1/2 lingurita sare 5 oua 250 gr zahar 1 plic zahar vanilat 150 ml lapte batut 200 ml ulei  400 gr morcovi 110 gr nuca maruntita cu cutitul Pentru crema: 750 gr branza mascarpone 150 gr unt la temp. camerei 150 gr zahar pudra 1 lamaie mica nuca macinata Mod de preparare: Se amesteca toate componentele uscate... Continuare »
Chiftele de legume
De cobadin in Vegetarian pe data de 15-11-2018 / 0 comentarii / 3 vizualizari
Ingrediente: 1 dovlecel de 350-400 de grame sau 1 gulie mare și 2-3 morcovi/conopidă și ciuperci și ardei gras etc 50 gr. cașcaval – opțional (renunțați dacă pregătiți varianta de post) 4 linguri pesmet – 2 am pus în aluat și în alte 2 linguri am tăvălit chiftelele înainte de a le pune la prăjit 1 cartof mare (250-300 grame) 2 ouă/1-2 linguri fulgi de drojdie inactivă 1 legătură verdeață – pătrunjel, mărar 3 – 4 căței de usturoi piper negru pr... Continuare »
Paste cu pui si varza de bruxelles
De cobadin in Paste pe data de 12-11-2018 / 0 comentarii / 7 vizualizari
Ingrediente: 400-500 de grame de paste scurte sau lungi, dupa cu preferati, eu as recomanda pentru reteta asta penne rigate, fusilli, farfalle, dar daca preferati pastele lungi, se poate si asa 200 de grame de piept de pui 200 de grame de varza de bruxelles taiata in sferturi si jumatati (se poate inlocui cu succes cu aceeasi cantitate de varza obisnuita, taiata ca pentru salata de varza) 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa mica tocata 1 catel ... Continuare »
Sandwich Reuben
De cobadin in Sandwich-uri pe data de 12-11-2018 / 0 comentarii / 8 vizualizari
Ingrediente: 4 felii de paine de secara 4 felii de cascaval 40 de grame de unt 4 frunze de varza murata (alegeti o varza cu gust placut, aromata si nu prea sarata) 100 de grame de pastrama de vita fin feliata dressing: 2 linguri de maioneza, 1 lingura de ketchup, 2 linguri de ceapa de tuns (chives) tocata, 1 lingurita de hrean ras, 1 lingurita sos tabasco, 1 lingurita de sos worcester Mod de preparare: Mai intai, se prepara dressingul: se pun... Continuare »
Quesadilla mexicana
De cobadin in Gustari pe data de 12-11-2018 / 0 comentarii / 8 vizualizari
Ingrediente: 2 tortilla – am folosit tortilla din comerț, parțial crude, numai bune pentru o quesadilla finisată în tigaie 100 gr. brânză – un tip de brânză care se topește. Eu am folosit Emmentaler 2 ardei grași 2 bucăți ceapă verde 8 roșii cherry boabele dintr-o conservă de porumb, scurse bine de lichid după gust, ardei iute chili tocat fin sare și piper Mod de preparare: Cașcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se gustă pentru a... Continuare »
Oua umplute in sos tartar
De cobadin in Aperitive reci pe data de 10-11-2018 / 0 comentarii / 8 vizualizari
Ingrediente: 6 ouă proaspete 4 lingurițe cu vârf de muștar Dijon (sau muștarul pe care-l preferați voi) zeama de la 1/2 de lămâie 2 șalote ( în jur de 35 de grame) 150 ml. ulei vegetal (eu am folosit ulei de floarea soarelui) 50 de grame de castraveciori în oțet 1 lingură de capere în oțet, scurse de lichid și clătite cu apă rece 1 legătură mică de mărar proaspăt câteva fire de cepșoară sau de verdeața prederată sare și piper opțional: cape... Continuare »
Creveti cu usturoi
De cobadin in Fructe de mare pe data de 09-11-2018 / 0 comentarii / 6 vizualizari
Ingrediente: 1 kilogram de creveti black tiger, cruzi, nedecorticati, sau 600-700 de grame de creveti curatati zeama de la 1/2 de lamaie 3 catei mari de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 4 linguri de ulei de masline cativa fulgi de chilli, dupa gust (optional) 20 de grame de unt sare marina optional, pentru prezentare, cate 60 de grame de parmezan/portie, daca doriti sa ii asezati intr-o cupa sau un cornet din parmezan Mod de preparare: ... Continuare »
Pastrav la gratar
De cobadin in Preparate cu carne pe data de 04-11-2018 / 0 comentarii / 11 vizualizari
Ingrediente: 2 păstrăvi de câte 300 de grame/bucata ½ lămâie 2 căței de usturoi 2 frunze proaspete de dafin ½ legătură pătrunjel sare, piper, fulgi de chili 1 lingură de ulei Mod de preparare: 1. E esențial să folosim păstrăv foarte proaspăt. Ne vom da seama de asta dacă are un miros plăcut, carnea fermă și ochii limpezi. Ștergem bine păstrăvul pe toată suprafața cu șervete absorbante, acest pas fiind esențial, pentru că ceea ce face peștele s... Continuare »
Salata cu capsuni si branza de capra
De cobadin in Salate pe data de 04-11-2018 / 0 comentarii / 9 vizualizari
Ingrediente: 1 capatana mica salata verde (sau 4 salate de gradina) 1 fir ceapa verde 7 frunze mari de busuioc 50 gr branza de capra (proaspata) 100 gr capsuni 2 linguri fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1 lingura crema de otet balsamic alb Mod de preparare: Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie fara adaos de grasime pana isi schimba usor culoarea si devin crocanti. Amestecati des. Frunzele de salata se s... Continuare »
Ciorba de perisoare de pui si dovlecei
De cobadin in Supe, Ciorbe pe data de 04-11-2018 / 0 comentarii / 9 vizualizari
Ingrediente: 250 de grame de carne de pui tocată (eu am folosit pulpe de pui pe care le-am tocat acasă) 250 de grame de dovlecel, cântărit gata curățat 1 ou întreg 150 de grame de ceapă 3 linguri de pesmet (cam 50-60 de grame, depinde de cât de bine scurs de lichid este dovlecelul) 2-3 linguri de făină, pentru tăvălit perișoarele 1 legătură de mărar 1 lingură de ulei 3 morcovi de mărime medie (cam 300 de grame) 2 fire de pătrunjel rădăcină (... Continuare »
Degetele de pui la cuptor
De cobadin in Aperitive calde pe data de 28-10-2018 / 1 comentarii / 17 vizualizari
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ou 1 lingura lapte sare putin ulei Pentru crusta avem nevoie de: 25 gr faina de migdale (sau migdale macinate fin in masina de cafea) 25 gr seminte decorticate de canepa 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita usturoi granulat 1/2 lingurita fulgi de ceapa deshidratati si macinati 1/2 lingurita frunze de rozmarin tocate marunt (sau cateva frunze de salvie; sau oregano uscat; sau mix de ierburi toscane) 1/4 lingurita ... Continuare »
Retete noi
Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac
18.11.2018 16:49:44
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
18.11.2018 16:41:03
Cele mai citite
Pastrav la gratar
Pastrav la gratar
11 vizualizari
www.000webhost.com